Belföld

Fidesz: sok 6,5 milliárd kormányzati kommunikációra

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy ne költsön el újabb 6,5 milliárd forintot kommunikációs célokra - közölte Ágh Péter, a párt országgyűlési képviselője vasárnap, Budapesten.

“A Fidesz határozottan felszólítja a kormányt, hogy fejezze be az emberek pénzének az elherdálását. Az ország jelenlegi állapota nem engedi azt meg, hogy ilyen célokra költsenek el több, mint hat milliárd forintot” – mondta a politikus sajtótájékoztatón. Ágh közölte: a kormány az elmúlt két évben több mint tíz milliárd forintot költött el kommunikációs célokra.

Kérdésre válaszolva Ágh Péter azt mondta: információik szerint az agrár tárca vidékfejlesztési kommunikációra költi az említett összeget, azaz például vidékfejlesztési pr feladatokat, falunapok szervezését finanszírozzák. Ágh Péter szerint ezek látvány kommunikációs elemek, nem az emberek érdekeit szolgálja.
Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerint ezzel az újabb kommunikációs kiadással valaki, valakik ismét jól járnak. Hozzátette: ugyan gázár kompenzációra nincs, ám teljesen felesleges, bizonytalan célokra van pénz.

A politikus kifejtette: ennek a több mint hat milliárdnak az elköltése is mutatja, hogy a kormány kommunikációs gépezete beindult. Úgy vélte, jól látható, hogy a szocialisták már készülnek az előrehozott választásokra, ezért kezdtek kampányba a Fidesz ellen, a Fidesz elnöke ellen.

Ágh Péter közölte: nincs új a nap alatt, a szocialisták “ismét ahhoz a taktikához folyamodtak, amelyet már korábban is végeztek (…), amelynek az elemei a mocskolódás, a hazugságok, a lejáratás” – közölte. Úgy vélte, az előrehozott választás azért is fontos, hogy “ezt a mocskolódó politikát elutasítsuk”.

Készülni kell, mert előrehozott választások lesznek – jelentette ki Ágh Péter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik