Belföld

Szonda: a többség ellenzi Orbán elképzeléseit

A Szonda Ipsos felmérése szerint a megkérdezettek többsége nem helyeselné a nyugdíjak befagyasztását, a 4-es metró építésének leállítását és az autópálya-építések szüneteltetését - írta a Népszabadság.

A közvélemény-kutató cég a Népszabadság felkérésére készítette el a felmérését azokban a nyilvánosságra került témákban, amelyek a Színház- és Filmművészeti Egyetem április végi klubestjén hangzottak el.

A lap által ismertetett felmérés szerint a nyugdíjak reálértéken történő befagyasztását a megkérdezettek kétharmada (65 százaléka) nem helyesli. Ezt még az ellenzéki szavazók többsége is elutasítja (51 százalék), és hasonlóan gondolkodik a bizonytalanok csaknem 70 százaléka is. Az érintettek, azaz a hatvan év felettiek 83 százaléka egyáltalán nem támogat egy ilyen intézkedést, de még a 18-39 évesek többsége is (53 százalék) ellenzi, hogy a nyugdíjat pusztán az infláció mértékével emeljék.

A megkérdezettek többsége (56 százalék) nem helyesli a 4-es metró építésének leállítsák. Még az ellenzéki szavazók többsége, 52 százaléka sem ért egyet azzal, hogy a 4-es metró építését leállítsák.

Az autópálya-építések szüneteltetését az összes megkérdezett 55 százaléka, a kormánypártiak 83 százaléka, az ellenzékiek 43 százaléka, míg a bizonytalanok 53 százaléka nem helyeselné – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik