Belföld

Navracsics kimagyarázza Orbánt

Ma a hírek arról szólnak, ki jön Gyurcsány Ferenc után, visszatér-e a koalícióba az SZDSZ, s megszavazza-e majd a parlament decemberben a költségvetést. Az egész országban van tehát egy ideiglenesség-hangulat - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője.

Navracsics a politikai kilátásokról szólva úgy vélte, hogy “Lehet egy hosszú, vajúdó válság is, de az is lehet, hogy valamikor a nyár folyamán megoldódik az egész kérdés, de jobbára nem a Fideszen múlik”.

Mint mondta, az Országgyűlésben fordulatot és látványos eredményt akkor tudnának elérni, ha az SZDSZ igazi ellenzéki párttá válna. Az ellenzéki politikus szerint Gyurcsány Ferenc vezette be a magyar politikába a gyűlölet mint politikai eszköz iparszerű használatát.

Kitért arra, hogy ennek legújabb fejezetét most láthatjuk, amikor Orbán Viktor “baráti társaságban elhangzott beszélgetését kiforgatva, újabb gyűlöletkampányt próbálnak indítani”.

Nem is azt mondta

Navracsics Tibor szerint Orbán Viktor azt mondta, hogy be kell
fagyasztani a nyugdíjak reálértékét, Lendvai Ildikó viszont már azt állítja, hogy “Orbán Viktor be akarja fagyasztani a nyugdíjakat”.

A nyugdíjak reálértéken való befagyasztása a jelen helyzetben egészen pontosan nyugdíjemelést jelent – közölte.
A frakcióvezető, a 4-es metró építésére utalva, azt hangsúlyozta: a költsége már körülbelül 300 milliárd forint pluszban van ahhoz képest, amikor elindult. Hol van ez a pénz, mit tudunk róla, nem kellene ezt megvizsgálni? – vetette fel.

Vetett hit

Erre “ők azt mondják”, hogy Orbán Viktor le akar állítani minden beruházást – tette hozzá a frakcióvezető. A szocialistákat “a gyűlölet tartja össze, minket a polgári Magyarországba vetett hit” – mondta Navracsics.

Gyurcsány Ferenc kudarca azt jelenti a szocialisták számára is, hogy “előbb vagy utóbb szembe kell nézniük a valósággal, el kell számolniuk a választópolgároknak azzal, hogy hogyan sáfárkodtak a szavazók bizalmával” – hangoztatta a Fidesz frakcióvezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik