Belföld

Tagadja az NBH Orbán lehallgatását

A Nemzetbiztonsági Iroda (NBI) szerint minden olyan állítás, amely a nemzetbiztonsági szolgálatokkal kapcsolja össze Orbán Viktor Fidesz-elnök beszédének nyilvánosságra kerülését, „teljességgel alaptalan és teljesen képtelen".

Az NBI azt követően adott ki közleményt, hogy hétfőn a Magyar Nemzet azt írta: Kéri László politológus szerint a titkosszolgálat lehallgatja a Színház- és Filmművészeti Egyetemen szervezett összejöveteleit, amelyeken a meghívott vendégeken kívül csak diákjai vesznek részt.

A lap az Orbán Viktor részvételével tartott beszélgetéssel kapcsolatban kérdezte a szervezőt. A politológus felháborodottságának adott hangot, hogy a nyolcvanas éveket idéző, törvénytelen, titkosszolgálati módszerekkel figyelik meg az általa vezetett Kéri-kört – írta a Magyar Nemzet.

Kéri László a beszélgetésről nem akart részleteket elárulni, mert az szerinte ellenkezne a kör által elfogadott játékszabályokkal. Másrészt a baloldalról többen „üzentek” a politológusnak, hogy jobb lenne, ha nem részletezné, mi is hangzott el valójában – olvasható a napilapban.

A 21 értelmiségi részvételével, áprilisban tartott zártkörű megbeszélésről a múlt héten szivárogtak ki részletek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik