Belföld

Megint hiába tárgyaltak a BKV-nál

A hétfői tárgyaláson sem sikerült egyezségre jutniuk a BKV szakszervezeteinek és a cég vezetésének, mert a munkáltató nem fogadta el a kollektív szerződés 2009-ig való meghosszabbítását - közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője az egyeztetés után.

A 11 pontos szakszervezeti követelésből csak a kollektív szerződés meghosszabbítását illetően van lényeges nézetkülönbség a felek között. Az egyeztetés kedden folytatódik. Amennyiben ekkor sem jutnak egyezségre, akkor nincs esély a csütörtökön kezdődő sztrájk elkerülésére.

A munkabeszüntetés alatt közlekedne a metró, a HÉV és a villamosok egy része, valamint az alvállalkozókat (VT Transman, Nógrád Volán) sem érintené a sztrájk. A szakszervezetek vállalták volna, hogy az éjszakai menetrend szerint közlekedtetnék az autóbuszokat a nappali forgalomban, de ezt a cég vezetősége technikai problémákra hivatkozva nem fogadta el.

A menedzsment azt szerette volna elérni, hogy a szakszervezetek minden harmadik vagy negyedik buszt engedjék ki a forgalomba. Ha nem sikerül megegyezni a szolgáltatás mértékéről, akkor is legalább 55 százalékos lesz a tömegközlekedés teljesítménye a sztrájk alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik