Belföld

Több mint 700 SZDSZ-es választhat

A küldöttállítás és mandátumvizsgálat után 748 küldött vehet részt az SZDSZ június 7-i rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésen - közölte Gulyás József, a párt országos tanácsának elnöke.

A liberálisok országos tanácsának szombati ülésén a küldöttek közül 604-et most választottak meg, 144-en pedig alanyi jogon vesznek részt a tisztújító küldöttgyűlésen. Kóka János pártelnök közölte, hogy az országos tanács ülésén a felszólalók közül mindenki az önálló, független, saját jogán politizáló SZDSZ mellett tette le a voksát. Emellett csaknem minden felszólalásban szerepelt a liberális gazdaságpolitika szükségessége.

A költségvetésről a pártelnök úgy vélekedett, jelenleg korai bármit is mondani, de a szabad demokraták kemény, határozott és nyilvános feltételeket szabnak ahhoz, hogy egyáltalán megfontolják a büdzsé megszavazását. Ennek legfontosabb feltételeként az adócsökkentést emelte ki.

A következő hetekről, illetve az őszi parlamenti ülésszakról azt mondta, hogy húsz képviselőjük súlya megnőtt, hiszen az SZDSZ az egyetlen ellenzéki párt, amely nem a javaslatok eredete, hanem azok tartalma szerint szavaz. Ezért úgy gondolja, lehetőségük van arra, hogy sikerre vigyék többek között az adóreform, a közteherviselési reform és az adócsökkentés melletti elkötelezettségüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik