Belföld

Kánikula hétvégére

A hétvégén csak helyi záporok és zivatarok zavarhatják meg a napsütést, a hőmérséklet 30 fokig emelkedhet: jön az idei első kánikula.

A délelőtti zavartalan napsütést követően az addig is felhős északkeleten és a Dunántúlon megnövekednek a gomolyfelhők, szórványosan kialakulhat zápor, zivatar. Csapadék máshol nem valószínű. Gyenge illetve mérsékelt marad a változóirányú szél, erős széllökés csak zivatarok környezetében várható. A délutáni csúcshőmérséklet 21 és 23 fok között alakul.

Vasárnap nem kell csapadékra számítani, a légmozgás is gyenge marad. A hajnali 9 és 14 Celsius-fokos hőmérséklet délutánra 30 fokig emelkedik. A napsütést csak délen zavarhatják meg gomolyfelhők, melyekből helyenként záporokra, zivatarokra lehet számítani. A jövő meleg léghullámok érkeznek a Kárpát-medence fölé, ezzel nyárias értékekre emelkedik a nappal felmelegedés, szerdán már kánikulai meleg valószínű.

Csütörtöktől érinthetik hazánkat az Észak-Európa felett vonuló frontok, újra megjelenhetnek a záporok-zivatarok. A Kárpát-medence felé a jövő héten meleg léghullámok érkeznek, ezzel nyárias értékekre emelkedik a nappal felmelegedés, szerdán már kánikulai meleg valószínű.

Részletes előrejelzésért, térképes időjárásjelentésért kattintson a FigyelőNet Időjárás rovatára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik