Belföld

Leszakadt felsővezetékbe futott egy InterCity

Leszakadt felsővezeték alá futott a Budapestről Szegedre közlekedő Paprika InterCity, a vonat mozdonyának, illetve két személykocsinak az ablaka betörött, kisebb személyi sérülések történtek – közölte a MÁV. Az érintett szakaszon autóbuszok szállítják az utasokat.

Egy Ceglédről Kiskunfélegyháza állomásig közlekedő személyvonat áramszedője Kecskemét és Városföld állomások között eltörött, a vonat Városföld állomáson félreállt. Még nem tudni, hogy a törött áramszedő szakította-e le a felsővezetéket, vagy a vezeték leszakadása törte el a személyvonat áramszedőjét.

A személyvonat után haladó, Budapestről Szegedig közlekedő Paprika InterCity vonat beszaladt a leszakadt felsővezeték alá. Az eddigi jelentések alapján az IC vonat mozdonyának, illetve két személykocsijának ablaka betörött, és az üvegszilánkok könnyebb személyi sérüléseket okoztak. A vonaton utazó orvosok a sérülteket ellátták, így a kiértesített mentőkre végül nem volt szükség.

Esetleg Ön is az IC-n utazott? Szemtanúja volt a balesetnek? Van egy fotója, videója a történtekről? Töltse fel az FN Tudósítóba!

Öt tartóoszlopon sérült meg a tartókar, illetve a vezeték, ezért dízelmozdonyokkal nem tudják megoldani a kocsik továbbítását, az érintett szakaszon vonatpótló buszok szállítják az utasokat. A Budapestről Szeged felé tartó vonatok Kecskemétig járnak, majd onnan visszafordulnak Budapestre, Szeged felől pedig Városföldig járnak a szerelvények – mondta Sigulinszky Tibor, a vasúttársaság szóvivője az MTI-nek.

A vágányzár miatt a vonalon félórás, egyórás késések vannak, de előfordulhat több órás késés is annak ellenére, hogy folyamatosan szervezik a vonatok menetrendjét. A pályaszakaszon várhatóan éjjel 11 óra körül végeznek a hiba kijavításával, de a forgalom csak a szerda reggeli üzemkezdetkor áll helyre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik