Belföld

Újra Miskolczi a HÖOK elnöke

Meghatározó többséggel újabb két évre Miskolczi Norbertet, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) eddigi elnökét választotta vezetőjéül a hallgatói szervezet gödöllői tisztújító közgyűlésén szombaton.

A régi-új elnök, aki egyedüli jelölt volt a posztra, 335 igen és 55 nem szavazattal kapott ismét bizalmat, két-három intézmény kivételével valamennyi felsőoktatási intézmény támogatta Miskolczi Norbert újbóli megválasztását.

A küldöttek döntöttek a kilenc tagú elnökségről és a három tagú felügyelő-bizottságról is.

Miskolczi Norbert az MTI-nek terveiről elmondta: kiemelten foglalkoznak majd a hátrányos helyzetű hallgatókkal, ez külön elnökségi tag feladata lesz. Szintén külön elnökségi tag foglalkozik a költségtérítést fizető hallgatókkal, akiknek igényeire különös figyelmet kell fordítani, tekintettel arra, hogy fizetnek a tanulmányaikért.

Már az új elnökség feladata lesz a felsőoktatás 2010-15 közötti programjának megvalósítása, amelyet a tervek szerint a HÖOK őszi közgyűlése tárgyal. Ebben kiemelt helyen kezelnék a tanárképzést és ösztöndíjakkal csábítanák a tehetséges hallgatókat erre a pályára. A program foglalkozik majd a felsőoktatás finanszírozásával, s nagyobb hangsúlyt fektet a nemzetközi kapcsolatokra, különös tekintettel a bolognai folyamatra.

Miskolczi Norbert 2004-2006. között a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája Budapesti Regionális Szövetségének elnöke volt, s ezt követően választották meg a HÖOK elnökének.

A szervezet újonnan megválasztott elnökének mandátuma 2009. január 1-jétől 2010 végéig szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik