Belföld

Megkéselte utódját

Négy késszúrással súlyosan megsebesítette volt párjának jelenlegi kedvesét egy férfi pénteken este Szegeden - tájékoztott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Szenti Szabolcs elmondta: adataik szerint a 25 éves fiatalember és barátnője kapcsolata az idén januárban ért véget, azonban a gyanúsított a szakítást nem tudta elfogadni, ezért folyamatosan zaklatta volt élettársát személyesen és telefonon is.

A fiatal nő időközben egy másik fiatalember párja lett, így a gyanúsított a nő mellett már az új udvarlót is rendszeresen zaklatta. Mivel a lány a folyamatos fenyegetések miatt tartott volt barátjától, ezért beleegyezett, hogy néha nyilvános helyen találkozik vele.

Amikor a gyanúsított tudomást szerzett arról, hogy volt kedvesét eljegyezték, ismét találkozóra hívta őt, ahová ezúttal a későbbi sértett is elkísérte. Szó szót követett, majd dulakodás alakult ki a két férfi között. Végül a gyanúsított előrántotta a nála lévő kést és négy alkalommal hátba szúrta vele a sértettet, aki nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

Az, hogy a gyanúsított a kést magával vitte a találkozóra, arra utal, hogy készült a bűncselekmény elkövetésére – hangsúlyozta a szóvivő.

A férfi a kihallgatás során a bűncselekmény elkövetését elismerte, azonban azzal védekezett, hogy akaratán kívül, védekezés közben szúrta meg a sértettet.

A fiatalembert a készenléti nyomozócsoport őrizetbe vette és indítványozta előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik