Belföld

Marad előzetesben a meggyilkolt fideszes fia

Meghosszabbította Balla Irma egykori fideszes debreceni önkormányzati képviselő brutális meggyilkolásával gyanúsított fiának előzetes letartóztatását július 24-ig a Debreceni Városi Bíróság - közölte Figula Ildikó bírósági szóvivő.

A bíróság megítélése szerint ugyanis továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye az anyja meggyilkolásával megalapozottan gyanúsítható S. Sándornál.

A 29 éves S. Sándort április 22-én Budapesten vették őrizetbe, majd helyezték előzetes letartóztatásba.

Nem bűnös?

Semmi köze anyja meggyilkolásához S. Sándornak, aki gyanúsítotti meghallgatásán ártatlannak vallotta magát – jelentette ki korábban az MTI-nek Magyar György ügyvéd.

S. Sándor védője emlékezetett rá, hogy a gyilkosság elkövetése óta 13 hónap telt el, minden adat, bizonyíték a nyomozó hatóság rendelkezésére áll, de egyik sem támasztja alá védence bűnösségét.

Megdönthetetlen alibi

Az ügyvéd a gyanúsítotti meghallgatás után kijelentette: védence teljes körű, megdönthetetlen alibivel rendelkezik a gyilkosság idejére. A bűncselekmény elkövetésekor nem tartózkodott egy lakásban anyjával, de még egy városban sem.

Magyar György annak a meggyőződésének adott hangot, hogy S. Sándor ártatlan, semmi köze a gyilkossághoz.
“Beismerő vallomást tőle ne várjanak, ilyet soha nem fog tenni, mert meggyőződése és meggyőződésem nekem is, hogy nincs az édesanyja halálához büntető oldalról semmi köze” – mondta Magyar György.

Az ügyvéd egyébként kezdeményezte védence szabadlábra helyezését, és indítványozta, hogy az ügy vizsgálatát tegyék át más megye nyomozó hatóságához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik