Belföld

Senki sem tud Toroczkai megveréséről

A szabadkai magyar konzulátus hétfő délig semmilyen értesítést sem kapott a szerb hatóságoktól a Szabadkán hírek szerint megvert Toroczkai Lászlóval kapcsolatban - közölte Nagy Ferenc főkonzul.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tiszteletbeli elnökét – több híradás szerint – kegyetlenül megverték, amikor szombatról vasárnapra virradóra, egy a követőinek elmondott szabadkai beszéd után vissza akart térni Magyarországra.

Állítólag szerbek rángatták ki a kocsijából, ütlegelték úgy, hogy agyrázkódást szenvedett, egy foga kitört és egy bordája megrepedt. Kórházi ellátása után a híradások szerint a szerb rendőrség kihallgatta, majd a határra vitte, s közölték vele, hogy két évre ki van tiltva Szerbiából, de a kitiltás okát nem közölték.

A szabadkai rendőrség ügyeletese az MTI tudósítójának érdeklődésére azt válaszolta, hogy nincs tudomása az ügyről. A Toroczkai László nevéhez kötődő HVIM szerbiai szóvivője és szabadkai vezetője hétfőn elérhetetlennek bizonyult. A szervezetnek bevett gyakorlata, hogy nem ad információt a Szerbiában gyakran megforduló Toroczkai László körüli incidensekről, csupán közleményekben mondja el álláspontját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik