Belföld

Illegális tejraktárat foglaltak le

Illegális tejtermékraktárat fedeztek fel a hatósági állatorvosok egy kistermelőnél Szolnokon. Az ott talált közel ötszáz kilogramm tisztázatlan eredetű tejterméket lefoglalták.

Az állattartó kistermelő rendelkezett engedéllyel, ez azonban csak saját termék előállítását és értékesítését tette lehetővé számára. Ezzel szemben valószínűsíthetően máshonnan vásárolt tejet tárolt magánál, abból különböző termékeket készített, illetve más termelők késztermékeit kisebb kiszerelésbe csomagolta, és úgy árusította a szolnoki piacon – közölte Tóth Sándor megyei ételhigiénikus főállatorvos.

A főállatorvos tájékoztatása szerint a raktárépületben tapasztalt körülmények tejtermékek előállítására, valamint átcsomagolására nem voltak megfelelők. A szolnoki kistermelő engedélyét azonnali hatállyal visszavonták, és a hatóság a törvényi előírások alapján akár 3 millió forintos bírságot is kiszabhat rá.

Az illegális tejtermékraktárra csütörtökön egy véletlen folytán bukkantak a hatósági emberek. Egy közeli üzletet ellenőriztek, amikor felfigyeltek a szóban forgó épületre, és az átvizsgálása mellett döntöttek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik