Belföld

Felmerült Juhász Ferenc lemondása

Lamperth Mónika kinevezésével egyik lehetséges megoldásként szóba került, hogy Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese lemond posztjáról. Ugyanezen logika mentén ajánlotta fel lemondását Ujhelyi István is - mondta el Juhász Ferenc.

Amikor Gyurcsány Ferenc úgy döntött, hogy felkéri Lamperth Mónikát a párt szervezeti vezetésére, el kellett helyezni őt az alapszabály és az belső működési szabály miatt meglehetősen kötött szervezeti rendszerben – mondta Juhász Ferenc. Amikor a megoldásokat keresték, egy ponton felvetődött, lemond elnökhelyettesi posztjáról, hogy Lamperth Mónikának meglegyenek a megfelelő jogosítványai, és erős politikai legitimitást élvezzen.

Az elnökség nem támogatta a javaslatát és végül Lamperth Mónika az elnöki kabinet vezetője lett. A kabinetvezető a pártelnök szervezeti helyettese, ő pedig a politikai helyettes – fogalmazott Juhász Ferenc. Ujhelyi István ugyanezen logika mentén ajánlotta fel lemondását – tette hozzá. Az pártvezetőség szerdán kapta meg Varju László ügyvezető lemondó nyilatkozatát, amit tudomásul vettek. Varju László a parlamenti frakcióigazgatói poszton szeretné továbbra is folytatni a munkáját, az ügyvezetői poszt megszűnik, feladatait Lamperth Mónika veszi át – ismertette a változásokat Juhász.

Sajtóhírek csütörtökön arról szóltak, hogy az MSZP országos elnökségének két héttel ezelőtti ülésén felajánlotta lemondását Juhász Ferenc és Ujhelyi István, az MSZP alelnöke, ám a testület ehhez nem járult hozzá. Varju László, a párt év elején kinevezett ügyvezetője lemondását ugyanakkor elfogadták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik