Belföld

Alig voltak a fővárosi strandokon

Alig volt vendég a hosszú hétvégén a fővárosi strandokon, egyelőre csak találgatni lehet az okokat.

A Palatinus strandon vasárnap hatvanan voltak, de a május 1-jei nyitás óta egyik nap sem adtak el napi 300 belépőt – mondta Rák Tibor, a Budapest Gyógyfürdői Zrt. műszaki igazgatója. Megjegyezte, ahhoz, hogy ne legyen veszteséges a napi nyitva tartás, legkevesebb ezer vendégnek kell lennie.

Bizonytalan okok

Rák Tibor tájékoztatása szerint az összes fővárosi fürdőben hat és kilencezer között változott a vendégek száma az elmúlt napokban. Hozzátette, azt nem lehet megmondani, hogy a Dagály vagy a Gellért szabadtéri medencéit mennyien használták, mivel mindkét fürdő egész évben nyitva van, így állandó vendégkörrel is rendelkezik.

Úgy látja, egyelőre nem lehet megmondani, hogy az időjárás vagy a belépőjegyek ára tartotta távol az embereket.

Kiss Ferenc a társaság főmérnöke május 1-jén azt mondta, a négynapos pihenőidőszak miatt sokan vidékre vagy külföldre utaztak, ami szintén oka lehet annak, hogy ilyen kevesen látogattak ki a strandokra a szezonkezdeten.

Akciósan sem olcsó

A strandokra szombaton, vasárnap, illetve ünnepnap 200 forinttal drágábban lehet jegyet vásárolni. Így például a Palatinuson a nyitónapon a felnőttek 2.000 forintért, a gyermekek és a nyugdíjasok pedig 1.500 forintért vehettek belépőt.

A Dagályon ennél 100-100 forinttal olcsóbbak a hétvégi, ünnepi felnőtt- és gyermekjegyek. A fürdőcég idén bevezetett úgynevezett strandváró akciójának keretében hétköznap mindennap más strand kereshető fel féláron. A Palatinuson minden pénteken, a Dagályon pedig hétfőn lesz a féláras nap. A strandok egy része csak május 24-31-én nyit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik