Belföld

Kigyulladt egy textilraktár

Feltehetően hegesztés okozta azt a tüzet, amely egy kőbányai textilraktár épületében mintegy háromezer négyzetméteren keletkezett péntek délben; az úgynevezett 5-ös fokozatú mentési munkálatok során délután három órára sikerült a tűz nagy részét megfékezni.

Bende Péter fővárosi tűzoltóparancsnok a tűzesettel kapcsolatban elmondta, hogy a rendőrségtől kért vízágyúk és a közterület-fenntartóktól kért tartálykocsik segítségével már túl vannak a krízisen, a tűzoltók a helyenként fellángoló tüzet oltják. Tájékoztatása szerint a kárfelszámolás ugyanakkor késő éjszakáig is eltartathat.

A tűz feltehetően akkor keletkezett, amikor az egyik munkás kevéssel 12 óra előtt hegesztett. Ezt követően délben tüzet észlelt, és ekkor riasztották a tűzoltókat. Az épületkomplexumban több munkás is tartózkodott, de ők kimenekültek, emberi életet nem kellet menteniük a tűzoltóknak.

Az épületnek rossz a tetőszerkezete, különféle gyúlékony
szigetelőanyagot, így hungarocellt halmoztak fel a raktárakban, ami
olyan sűrű fekete füsttel égett, hogy a látási körülményeket
nagymértékben korlátozta.

Az FN Tudósító rovatába több civil képriport is érkezett a tűzesettel kapcsolatban, a képeket itt elérhetik. Amennyiben önnek is van fotója, videója akár a tűzről, akár bármi olyanról ami publicitást érdemlő, legyen ön is riporterünk.


Civil tudósítonk képriportja

Civil tudósítónk képriportja (forrás: FNTudosító.hu)


A fővárosi tűzoltóparancsnok közölte: az oltási munkálatokban eddig két tűzoltó sérült meg, egy füstmérgezést szenvedett, egy másiknak az elszakadt tömlő sértette meg a térdét. Egy harmadik viszont fizikailag merült ki teljesen. Az állapota egyiknek sem súlyos.

A X. kerületi Sibrik Miklós és Gyömrői út kereszteződésében kigyulladt, textilanyagokat, textilfestékeket és textilnyomó gépeket tartalmazó raktár oltásán 130 tűzoltó tizenhat vízsugárral és három emelőkosaras vízágyúval dolgozott.

A mentés miatt a rendőrség teljes szélességében lezárta a Gyömrői út egy szakaszát, a Sibrik Miklós út és a Noszlopy utca között.

Ajánlott videó