Belföld

Csökken a tűzoltók munkaideje

Júliustól heti 48 órára csökken valamennyi hivatásos tűzoltó munkaideje. Idén körülbelül ötmilliárd forintot fordítanak a tűzoltóságok eszközeinek fejlesztésére.

Július 1-jén – a kiképzést és a sikeres vizsgát követően – 486 tűzoltó tesz esküt a Hősök terén. Az új belépőknek köszönhetően lehetővé válik, hogy mind a 7 ezer 200 hivatásos tűzoltó munkaidejét heti 48 órára csökkentsék – közölte Tatár Attila altábornagy, Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője.

A most felesküdő tűzoltók kiképzése kétmilliárd forintba került. Az OKF szeretné elérni, hogy a jövőben több pénzt kapjon működési-üzemeltetési költségeikre, és arra, hogy olyan különleges eszközöket is beszerezhessen, amelyekkel eredményesen kezelhetik a tűzoltók a klímaváltozás okozta problémákat, mint például az erdő- és avartüzeket.

Emellett a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság továbbra is törekszik a szakzsargonban “fehér foltnak” nevezett területek csökkentésére, ahová a tűzoltóság nem tud 20 percen belül kiérni. Ennek érdekében továbbra is támogatja az önkéntes köztestületi tűzoltóságokat, amelyekből jelenleg 68 működik Magyarországon, és körülbelül 1,3 millió ember “tűzvédelmét” biztosítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik