Belföld

Kövér: nincs szükség árnyékkormányra

Nem tartaná szerencsés megoldásnak az árnyékkormány alakítását Kövér László, mert a kormánykoalíció médiaapparátusa azonnal rátolná a nem létező kormányzás felelősségét a még ellenzékben lévő Fideszre – írta a Magyar Hírlap.

Egyelőre nem lesz fideszes árnyékkormány, de ha itt az idő, a párt azonnal készen áll a kormányváltásra – nyilatkozta a lapnak a Fidesz választmányi elnöke. A kérdés “nincs napirenden, erről nem folynak viták, döntés sem született” – jegyzi meg Kövér László, hozzátéve: személyes álláspontja szerint nincs is szükség erre a megoldásra.

A Fidesz eléggé felkészült ahhoz, hogy amikor kitűzik az új országgyűlési választások időpontját, akkor “aktualizálja a programját az adott politikai helyzet kezelésére”, és ehhez megtalálja a megfelelő embereket – hangsúlyozta.

Az ország jelenlegi állapotában ez a kormány nem tudja 2010-ig kihúzni, kormányzás nélkül pedig az ország össze fog omlani, változtatni kell – válaszolt Kövér arra az újságírói kérdésre, hogy sor kerülhet-e előre hozott választásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik