Belföld

Gyurcsány menesztette Medgyessyt

A miniszterelnök kezdeményezi Medgyessy Péter utazó nagyköveti megbízásának visszavonását. Medgyessy Péter az elmúlt időszakban több alkalommal is kritizálta a médiában a kormány működését és Gyurcsány Ferenc személyét.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerda este hivatalában fogadta Medgyessy Péter utazó nagykövetet. A kormányfő – megköszönve elődjének Magyarország nemzetközi kapcsolatainak erősítéséért végzett tevékenységét – május 31-i hatállyal kezdeményezi Medgyessy Péter utazó nagyköveti megbízásának visszavonását – áll a Kormányszóvivői Iroda közleményében.

A kormány 2004. október 6-án döntött Medgyessy Péter utazó nagyköveti kinevezéséről. Az akkori bejelentés szerint feladata az lett, hogy a gazdasági élet nemzetközi szereplőivel (így az OECD-vel és az európai uniós intézményekkel), valamint tudományos és szakmai szervezetekkel tartsa a kapcsolatot.

Megbízása visszavonásának kiváltó oka nem ismert, az viszont tény, hogy Medgyessy Péter az elmúlt időszakban több alkalommal is kritikát fogalmazott meg a médiában a kormány működésével és Gyurcsány Ferenc személyével kapcsolatban. Éppen négy héttel ezelőtt például, az ATV-nek nyilatkozva annak a véleményének adott hangot, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő ma már “több konfliktust és problémát okoz, mint amennyit megold, és ha ez igaz, akkor ennek a konzekvenciáit le kéne vonnia”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik