Belföld

Medgyessy nem bízik a koalíció 2010-es győzelmében

Gyurcsány Ferenc kormányfő ma már "több konfliktust és problémát okoz, mint amennyit megold, és ha ez igaz, akkor ennek a konzekvenciáit le kéne vonnia" – közölte a volt miniszterelnök az ATV Nő háromszor című műsorában.

„Nagyon nehéz elképzelni, hogy ez a koalíció meg tudja nyerni a választásokat 2010-ben, függetlenül attól, hogy Gyurcsány lesz a miniszterelnök vagy sem” – jelentette ki Medgyessy Péter a műsorban. „Az, hogy milyen arányú lesz a másik oldal győzelme, attól függ, milyen szocialista miniszterelnök lesz” – tette hozzá.

Medgyessy Péter arról is beszélt, az az érzése, Gyurcsány Ferenc ma már “tényleg több konfliktust és problémát okoz, mint amennyit megold, és ha ez igaz, akkor ennek a konzekvenciáit le kéne vonnia”.

A politikus arra a kérdésre, hogy véleménye szerint a kormányfőnek le kellett-e volna mondania a március 9-i népszavazás eredményének ismeretében, azt válaszolta, hogy nem. „Azt gondolom, hogy az őszödi beszéde után le kellett volna mondania” – tette hozzá. A mostani kormány számára nem elég baloldali, “a szolidaritás értékrendjét annyira átírták”, hogy már nem tudja követni – hangsúlyozta. Véleménye szerint nagyobb nyugalomra, kiszámíthatóságra lenne szükség az országban, és “hiteles emberekre”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik