Belföld

Gyurcsány: karakteres a kormányátalakítás

Nem jelentősnek, de karakteresnek nevezte a kormányátalakítást Gyurcsány Ferenc a Magyar Televízió Este című műsorában, ahol több személyi döntést is megindokolt. Megfogalmazása szerint kiváló emberek vállaltak tárcavezetést a kormányban.

A miniszterelnök az államtitkárokkal kapcsolatban annyit mondott, még nem teljes a lista. Németh Imre volt agrárminiszter nem marad a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, de szán neki feladatot, ahogy Kolber Istvánnak is, aki közvetlen környeztében fog dolgozni.

Szabó Pál leendő közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter egész életútja és a társaság mostani állapota is mutatja, hogy remek vezető – reagált a kormányfő a Magyar Postával és annak vezetőjével szemben elhangzott fideszes kritikákra. Arra a felvetésre, hogy azért jelölte-e Gyenesei István független képviselőt az önkormányzati tárca élére, hogy egy biztos pluszszavazatot szerezzen az MSZP-nek a parlamentben, a miniszterelnök közölte: az önkormányzati területet a pártoktól távolabbra helyezné, és a független képviselő egy valamennyi irányban párbeszédképes ember.

Lamperth Mónika távozó szociális és munkaügyi miniszter eddigi munkájával “inkább elégedett, mint elégedetlen”, elmozdítását a szocialista párt érdekeivel indokolta. A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy erősen kérte Lamperth Mónikát, vegye át főállásban az MSZP operatív irányítását, mert jól látszik az elmúlt egy évben, hogy szükség van olyan emberre, aki “odateszi magát”.

A párt pénztárnoka, Puch László és a Táncsics Alapítvány elnöke, Baja Ferenc is lemondott, Lamperth Mónika maga alakíthatja ki, milyen struktúrában és kikkel akar együtt dolgozni – hangsúlyozta Gyurcsány. “Végrehajtási értelemben föld és ég ura lesz az MSZP-ben” – jellemezte Lamperth Mónika új pozícióját a miniszterelnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik