Belföld

Támadás Meggyes Tamás ellen?

Az esztergomi önkormányzat nem a polgármester népszerűsítésére, hanem a városi portál megújítására rendelt közpénzből tanulmányt – cáfolja az esztergomi önkormányzat a Népszava csütörtöki értesülését, amit politikai támadásként értékel. Részlet a szerződésből.

A Népszava egy birtokába került dokumentumra hivatkozva azt írta, hogy Meggyes Tamás Esztergom fideszes polgármestere egy-kétmillió forint közpénzből rendelt meg egy tanulmányt. A dokumentum elsősorban ahhoz ad tanácsot, hogy a Szeretgom.hu esztergomi internetes oldal térnyerését hogyan lehetne ellensúlyozni egy hasonló, leginkább a közösségi tartalmakat hangsúlyozó jobboldali lap indításával, amely segítené a fideszes polgármester támogatóinak a mozgósítását – írta a lap.

A Népszava újságírójával történt telefonos egyeztetésen kiderült, hogy a lap által közölt tanulmány hamisítvány. Olyan szövegről, amely számos lényeges ponton nem egyezik az Esztergom által valóban kifizetett tanulmánnyal – áll az önkormányzat szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben. Az eredeti írás célja elsősorban a város rosszul és lassan működő, hibákkal terhelt honlapjának megújítása, illetve olyan online stratégia kidologozása volt, amelyen keresztül az önkormányzat az eddiginél még hatékonyabb párbeszédet kezdeményezhet az Esztergomiakkal – álll a közleményben.

Az esztergom.hu portál megújítása több fórumon elhangzott,többször ismételt igény, többek között „a Népszava által emlegetett esztergomi, baloldali hírportál is külön foglalkozik ezzel a témával” – fogalmaz az önkormányzat sajtóosztálya, amely szerint nyilvánvalóan rossz szándékú politikai támadásról van szó. A tanulmány létezése nem volt titok, azonban abból egyetlen példányt sem kért el sem a helyi ellenzék, sem a Népszava, a Polgármesteri Hivatalnak pedig nincsen arról tudomása, hogy egyetlen példány is kikerült volna az épületből – közölték a FigyelőNettel.

Az önkormányzat sajtóosztálya megküldte lapunknak a tanulmány elkészítését megrendelő szerződés másolatát. Ebben a szakértői anyag tartalmáról a következő olvasható: „Az online kommunikációs terv ajánlásokat fogalmaz meg Esztergom város honlapjának fejlesztését illetően, konkretizálja azokat a lépéseket, amelyek a már létező internet-kommunikációs szolgáltatások lokális kommunikációt érintő rendszerintegrációját érintik”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik