Belföld

Közpénzből kampányol Meggyes

Közpénzből készült tanulmány foglalkozik Esztergom fideszes polgármestere, Meggyes Tamás népszerűsítésének lehetőségével, de egy új, helyi jobboldali internetes oldal létrehozásának feladatait is elemzik – tudta meg a Népszava.

A Népszava birtokába került, több mint 60 oldalas stratégiából és akciótervet a polgármester manipulációnak tartja, és egy hasonló, de néhány ponton eltérő változatot küldött el a szerkesztőségbe. A készítő cég, a Strategopolis Kft. nevében Giró-Szász András nem kommentált. Annyi biztos, hogy közpénzt használtak fel a munkához és a tanulmányt a polgármester a közbeszerzési és ügyrendi bizottsággal együtt rendelte meg, állítása szerint egy-két millió forintért.

A Népszavához eljutott tanulmány elsősorban ahhoz ad tanácsot, hogy a Szeretgom.hu esztergomi baloldali internetes oldal térnyerését hogyan lehetne ellensúlyozni egy hasonló, leginkább a közösségi tartalmakat hangsúlyozó jobboldali lap indításával, amely segítené a fideszes polgármester támogatóinak a mozgósítását. A lap szerint az új portál húzónevei az önkormányzat sajtófelelőse, Takács István, valamint Gulya István és Urbán Péter lehet.

A Népszava hírére reagálva a Szeretgom.hu oldal tulajdonosa tiltakozott az ellen, hogy baloldali internetes oldalként említtték őket, miközben szerintük a közösségi oldal egy civil formáció, amely pártokhoz és politikai oldalakhoz nem kötődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik