Belföld

Előzetesben Balla Irma fia

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság Balla Irma 29 éves fiát, akit édesanyja, a néhai debreceni fideszes önkormányzati képviselő agyonverésével gyanúsít a rendőrség.

A bíróság elutasította a védő indítványát, hogy kétmillió forint óvadék ellenében helyezzék szabadlábra a gyanúsítottat, mint ahogy nem tartotta elegendőnek a házi őrizetet, illetve a lakhelyelhagyási tilalmat sem – közölte a sajtóval a zárt tárgyaláson történteket a hajdú-bihari bírósági szóvivő. Elmondta azt is, hogy az előzetes letartóztatás 30 napra szól, aminek újabb 30 nappal történő meghosszabbítását az ügyészség kezdeményezheti. Balla Irmát tavaly április 6-án brutális körülmények között verték agyon saját otthonában.

S. Sándor védője annyit közölt, hogy védence gyanúsítottként sem a rendőrségen, sem a bíróságon nem tett vallomást.

A távirati iroda információi szerint már a nyomozás elején a rendőrség felfigyelt rá, mint esetleges elkövetőre, de akkor még sikerült alibit igazolnia. Később több, mint kétszáz tanúmeghallgatás történt az ügyben, s bár a rendőrség már múlt év novemberében közölte, hogy konkrét gyanúsítottja van a gyilkosságnak, Balla Irma fiát csak kedden nevezték meg.

Az ügy részleteit pénteken sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra a rendőrség Debrecenben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik