Belföld

APEH-razzia Észak-Magyarországon

Bár a Kikelet akciósorozat véget ért, de az ellenőrzések sora nem. Színesfém-felvásárlók, valamint zöldség- és gyümölcskereskedők kerültek adóellenőrök, rendőrök, pénzügyőrök, fogyasztóvédelmisek látókörébe ezen a héten Észak-Magyarországon.

Az APEH operatív ellenőrzési egységei a héten több alkalommal a színesfém-felvásárlókat ellenőrizték, az egyre jobban elharapódzó lopások miatt. A régió tíz olyan településén razziáztak a rendőrség, a pénzügyőrség, a munkavédelmi felügyelőség és a fogyasztóvédelem munkatársaival, ahol a korábbi tapasztalatok szerint a legjellemzőbb volt a hulladék- és a színesfém-felvásárlás.

Négy helyen a kereskedők semmilyen bizonylatot nem adtak a felvásárlásokkor, két esetben az is kiderült, hogy a felvásárlónak adószáma sincs, tevékenységét hatósági engedélyek hiányában végzi. Tizenöt zöldség- és gyümölcskereskedő közül hatan egyáltalán nem állítottak ki semmilyen bizonylatot, két esetben bejelentés nélküli foglalkoztatást állapítottak meg a revizorok.

Az APEH tájékoztatása szerint sokmillió forintos mulasztási bírság, két esetben pedig a vállalkozás 12 napos felfüggesztése bánta a szabálytalanságot.

Ajánlott videó