Belföld

Az MDF elszámoltatná az SZDSZ-t

A Magyar Demokrata Fórum felszólítja az SZDSZ-t, adjon tételes tájékoztatást arról, hogy a 2002-es és a 2006-os választásokon meghirdetett programjából mit valósított meg az elmúlt években, milyen kormányzati munkát végzett.

A demokrata fórum választ vár a liberálisoktól, hogy milyen szerepük volt a közös kormányzás felbomlásában, milyen szerepe volt „abban az átgondolatlan politikában, amely előidézte az ország jelenlegi, lesújtó állapotát”. Az SZDSZ 2006-os választási programjának egy fejezete az „Illúziók helyett realitás” címet kapta – emlékeztetett Csapody Miklós, az MDF országgyűlési képviselője. Itt az ideje, hogy az SZDSZ is szembenézzen a valósággal, és számot vessen elmúlt hatéves tevékenységével – tette hozzá.

A MDF felszólításának két oka van. Egyrészt úgy tűnik, az SZDSZ véglegesen ki akar lépni a koalícióból. Másrészt az elmúlt hetekben az SZDSZ az MSZP-t, az MSZP pedig az SZDSZ-t okolta a sikertelen kormányzásért, így jó lenne ismerni az SZDSZ végső mérlegét – jelentette ki Csapody. Az MDF úgy ítéli meg, hogy az SZDSZ választóinak joguk van tudni, mit végzett pártjuk, mely pontokban teljesítette választási ígéreteit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik