Belföld

Gazdaságpolitikai irányról dönt az MSZP

Az elkövetkező két évre szóló gazdaságpolitikai irányról a napokban dönt a szocialista párt - közölte Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese hétfőn a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

„A napokban fogja a szocialista párt eldönteni azt a gazdaságpolitikai irányt, amelynek mentén az elkövetkezendő két évben gondoljuk az országot kormányozni” – mondta a politikus, részletekbe azonban nem bocsátkozott. Mindössze annyit árult el, hogy a párt gazdaságpolitikusai „külső emberekkel” való konzultáció után tesznek előterjesztést arra, mi lehet a fő irány.

Juhász Ferenc az önálló kormányzás esélyeit latolgató felvetésekre azt mondta, nagy esélyt lát arra, hogy az jól működik majd, ha mégsem működne, akkor mindenféleképpen kell partner, aki támogatást ad, és bizonyos értelemben stabilizál. „Ha így sem megy, akkor nincs mese” – fogalmazott az előrehozott választás lehetőségét firtató kérdésekre. Ha őszig nem sikerül rendet tenni a párton és a kormányzóképességen belül, akkor „nem zárja ki” az előrehozott választások lehetőségét.

A koalíció felbomlása körüli helyzetet értékelve úgy vélte, annak a kormányzati szakasznak vége van, amelyik egyszerre kényszerült arra, hogy stabilizáljon, és egyszerre próbált meg reformértékű lépéseket bevezetni. Arra a kérdésre, hogy pártja milyen vezetésű SZDSZ-szel tudná folytatni a koalíciót, azt mondta, a liberálisok elnökválasztását az SZDSZ belügyének tekinti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik