Belföld

A bolondját járatja velünk az áprilisi idő

A délelőtti napsütést eső, zápor, zivatar követi, a hőmérséklet 21-25 fok körül alakul. Kedden is felhős, esős és napos idő váltja egymást.

Hétfőn folytatódik a változatos, csapadékos idő, a délelőtti, kora délutáni napsütést követően késő délután délnyugat felől beborul az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarokra – írja az Időkép.hu. Elvétve hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, jégesővel, nagyobb mennyiségű csapadékkal kísérve.

Változékony kedd

A megerősödő délnyugati szelet a Dunántúlon erősebb széllökések is kísérhetik, zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 Celsius-fok között alakul.

Kedden reggel változóan felhős idő várható, az északkeleti, keleti határszélen egy-egy zápor még előfordulhat. A délnyugati irányú légmozgás élénk lesz, néhol erősebb lökésekkel. A legalacsonyabb hőmérséklet kora hajnalban 9 és 12 fok között alakul.

Ígéretes folytatás

Délután ugyan néhány órára előbukkan a nap, majd a megnövekvő felhőzetből szórványosan alakul ki zápor, zivatar. A szél napközben élénk nyugati, délnyugati lesz, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 19 és 21 fok lesz.

Hasonlóan változékony időt hoz a szerda is, majd csütörtöktől újra a napsütésé lesz a főszerep. Távolabbi előrejelzésért kattintson a FigyelőNet Időjárás oldalára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik