Belföld

Csak a hétvége felét rontja el az eső

Szombaton is esős, szeles időre számíthatunk, a hőmérséklet 16-18 fok között alakul. Vasárnap kedvezőre fordul az idő, a napsütéses meleg mellett csupán gyenge szélre számíthatunk.

Péntek folytatódik a változékony, csapadékos idő, a délelőtti napsütést követően délnyugat felől beborul az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra – írja az Időkép.hu. Szórványosan zivatar is kialakulhat, a megélénkülő déli szelet a Dunántúlon erősebb széllökések is kísérhetik és zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 18 Celsius-fok között alakul.

Szombaton erősen felhős, borult reggelre ébredhetünk, az ország nagy részén számíthatunk ismétlődő esőre, záporokra. A déli irányú szél élénk lesz, helyenként erős lökésekkel, a legalacsonyabb reggeli hőmérséklet 9 és 10 fok között alakul. Délután az ország nagy részén számíthatunk ismétlődő esőre záporokra, helyenként zivatarra. Később délnyugat felől felszakadozik a felhőzet és újra a napsütésé lesz a főszerep. Az élénk délnyugati szélben 16 és 20 Celsius-fok körüli értékre melegszik a levegő.

Vasárnap már kedvezőbb lesz az idő, de a délutáni óráktól, nyugat, délnyugat felől ismét felhősödés kezdődik, bár csapadékra ekkor még nem számíthatunk. A reggeli órákban 5-10, napközben 18 és 22 fok között alakul a hőmérséklet. A gyenge délnyugati irányú légmozgás nem fogja kedvezőtlenül befolyásolni a hőérzetet.

Hosszabb távú előrejelzésért kattintson a Figyelőnet Időjárás oldalára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik