Belföld

Kapolyi szerint Gyurcsány a legalkalmasabb

Kapolyi László lemond pártelnöki tisztéről, ha az MSZDP bejut a parlamentbe. Jelenleg Gyurcsány Ferenc a legalkalmasabb miniszterelnök, és van esélye a kisebbségi kormányzásnak – nyilatkozta a Magyar Szociáldemokrata Párt (MSZDP) elnöke a Népszabadságnak.

A szocialista politikusok átlépésével kapcsolatban a zsilipet az MSP-nek kell leengedni, de az MSZDP létrehozott egy előszűrőt, amely nem engedi, hogy bárki automatikusan teljes jogú felvételt nyerjen a pártba. Kapolyi László az MSZDP programjáról elmondta, hogy észrevételeiket a különböző bizottságokban próbálták eddig érvényesíteni.

Az új egészségügyi törvényt akkor fogják támogatni, ha kellő megoldások születnek a társadalmat ingerlő anomáliákra. A kisebbségi kormányzás Kapolyi szerint fegyelmezett magatartással sikeres lehet, és úgy véli, hogy a kormányfőcsere nem aktuális kérdés. Ráadásul nem lát Gyurcsány Ferencnél alkalmasabb személyt az MSZP vezetésében, sőt az egész baloldalon.

A párt jövőjéről az elnök elmondta, hogy 2010-ben szeretné saját jogon bejuttatni az MSZDP-t a parlamentbe. Ha ez megtörtént, a párt financiális háttere a parlamenti tagsággal megteremtődik, az elnök egy „ambíciózus fiatalnak” készül átadni a vezetést. Nem készül tehát szocialista „húzónevek” átcsábítására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik