Belföld

Mélygarázs is lenne a Kossuth téren

A budapesti Kossuth tér átépítése 2008 második felében kezdődhet meg, és Nyáry Krisztián, a Városháza kommunikációs vezetőjének tájékoztatása szerint a tér átépítése során mélygarázs, látogatóközpont és közpark is létesülne.

Elmondta, hogy amennyiben a projektet gondozó Parking Kft. nem kapná meg a szükséges hatósági engedélyeket a 300 férőhelyes mélygarázs és a látogatóközpont építésére, akkor csak a parképítés kezdődik meg.

Információk szerint a kabinet a beruházás befejezésére 2010 december végét javasolja a döntésre jogosult Fővárosi Közgyűlésnek. A közgyűlés tavaly márciusban járult hozzá ahhoz, hogy 50 évre ingyenes használati jogot biztosít a térrel kapcsolatban az Országgyűlés Hivatalának. A térrendezésre kiírt tervpályázat eredményesen lezárult. Az eredményhirdetés után az Országgyűlés Hivatala hirdetmény nélküli közbeszerzéssel állapodik meg a továbbtervezésről a győztes pályázat benyújtójával.

A mélygarázs és a látogatóközpont építési koncesszió formájában valósulna meg, a fővárosi önkormányzat parkolással foglalkozó kft.-jének bevonásával. Az önkormányzat hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás keretében szerződne a kft.-vel a beruházás lebonyolítására és a mélygarázs hasznosítására. Ez utóbbinál a használati jogot 20 évre átadná a főváros a kft.-nek. A tér felszínrendezésére korábban az Országgyűlés Hivatala több mint egymilliárd forintot biztosított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik