Belföld

Segélyt kérnek a fővárosi rendőrök

A Fővárosi Közgyűlés Városrendészeti bizottsága egyhangúlag úgy döntött, felkéri Demszky Gábor főpolgármestert, hogy a BKV-hoz hasonlóan a fővárosi rendőrség működéséhez is kérjen állami támogatást.

A testület kihelyezett ülést tartott a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, ahol a tagok meghallgatták Tóth Gábor dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány beszámolóját a rendőrség elmúlt évi munkájáról. A beszámoló után Kosztolányi Dénes (Fidesz) alelnök azt javasolta a bizottságnak, kérjék fel a főpolgármestert, hogy Demszky Gábor kérjen a BKV-hoz hasonlóan 18 milliárd forint állami forrást a BRFK működéséhez.

Ezt a javaslatot Danielisz Béla (MSZP) elnök a bizottság szakmai hitelességére hivatkozva nem tartotta elfogadhatónak, helyette azt javasolta, számolják ki, mennyi pénz szükséges az 1500 fős létszámhiány megoldásához, az 1500 rendőrlakás biztosításához és a fővárosi rendőröknek juttatandó 30 százalékos Budapest-pótlékhoz, majd ezt az összeget kérje Demszky Gábor a miniszterelnöktől és az igazságügyi és rendészeti minisztertől. Ezt a javaslatot a képviselők egyhangúlag elfogadták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik