Belföld

Bayer Zsolt lehet a Krónika vezetője

Polgármester-jelöltsége miatt lemond az erdélyi Krónika főszerkesztője. Egyes hírek szerint Bayer Zsolt publicista lesz a poszt várományosa. A FigyelőNet értesülései szerint ennek azonban semmi alapja sincs.

Lemond jövő héttől a Krónika című erdélyi napilap éléről Csinta Samu, az újság jelenlegi felelős szerkesztője, mivel a Magyar Polgári Párt színeiben a helyhatósági választásokon indul Sepsiszentgyörgy polgármesteri székéért.

Romániai magyar sajtókörökben úgy hírlik, hogy Bayer Zsolt magyarországi publicista a megüresedő poszt várományosa. A hírt azonban a FigyelőNetnek senki sem erősítette meg, sőt, többen úgy nyilatkoztak, a híresztelésnek semmi alapja nincs.

Bayer Zsolt az – egyébként RMDSZ-közeli – Erdély FM rádióprodukciós irodának szerdán úgy nyilatkozott: nem tud arról, hogy ő lesz a Krónika főszerkesztője.

Csinta Samu lapunknak elmondta: nem tud ilyen tervekről, a lap tulajdonosi köre őt nem tájékoztatta arról, hogy a nemrég egy Magyar Hírlapban megjelent cikke kapcsán botrányba keveredett publicista váltaná őt a vezetői székben.

Egy éve már felröppent a hír, hogy Bayer lesz a Krónika felelős szerkesztője, akkor azonban végül nem vette át a nagy nevű magyar lap vezetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik