Belföld

Viharos szél és eső hétfőre

Országszerte záporra, zivatarra számíthatunk, a szél viharossá fokozódhat, a hőmérséklet 10-20 fok között várható.

Országszerte borongós lesz az idő, egyre többfelé előfordulhat zápor, eső, esetleg zivatar. A zivatarokat jégeső, jelentős mennyiségű csapadék kísérheti, környezetükben átmenetileg viharossá fokozódhat az északnyugatira forduló szél – írja az Időkép.hu. Késő délután nyugat felől rövid időszakokra felszakadozik a felhőzet, így itt több-kevesebb napsütés is várható.

A megélénkülő északnyugati szelet a középső országrészben erősebb széllökések is kísérhetik, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 20 Celsius-fok között alakul.

Kedd reggel északon közepesen, míg délen erősen felhős, borult égboltra ébredhetünk. A déli területeken még szórványosan kialakulhat kisebb eső, zápor, a nyugatias szél élénk lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet kora hajnalban 0 és 5 fok között várható, északon helyenként gyenge fagy is előfordulhat.

Kedden kora délután változóan felhős, napos időben lesz részünk, délután északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. A Dunántúlon egyre több helyen számíthatunk csapadékra, a szél élénk keleti, délkeleti lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10-16 Celsius-fok között alakul.

Hosszabb távú előrejelzésért kattintson a FigyelőNet Időjárás rovatára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik