Belföld

Kóka: a Fidesz győzne, de rosszul járnánk

Egy előrehozott választás ma a Fidesz jelentős győzelmét hozhatná, de ebből nem következik, hogy a gazdaság jól járna - fejtette ki Kóka János, az SZDSZ elnöke a Napi Gazdaságnak.

A pártelnök ezzel a piaci elemzők kijelentésére válaszolt, akik szerint Magyarország számára a legelőnyösebb opció az előrehozott választásokat jelentené. Az elemzőknek azt is meg kellene vizsgálniuk, hogy Orbán gazdaságpolitikája mit hozna. „A 2006-os választáskor tizennegyedik havi nyugdíjjal, tíz százalékkal olcsóbb árammal és harminc százalékkal olcsóbb fűtéssel, ingyentankönyvvel, ingyengyógyszerrel, félárú autópályadíjjal kampányoltak. Ez nem hoz gazdasági stabilitást, ezektől nem leszünk versenyképesebbek” – fogalmazott.” – jelentette ki.

Az SZDSZ elnöke szerint egyelőre lehetetlen arra a kérdésre válaszolni, hogy egy Gyurcsány Ferenc vezette MSZP-vel szövetségre lépnének-e 2010-ben. Ma nem ezen gondolkodom, hanem azon, hogyan kerülhetjük el, hogy Orbán Viktor 2010-ben kétharmados – alkotmányozó – többséggel jusson hatalomra – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik