Belföld

40 milliós támogatást kapott a HM „repicége”

Vállalkozói és munkavállalói készségek fejlesztésére jelentős állami támogatást kapott a Honvédelmi Minisztérium közhasznú társasága, amely a tárca kultúrintézményeit fogja össze – értesült a Magyar Nemzet.

Negyvenegymillió forint támogatást nyert el a Honvédelmi Minisztérium közhasznú társasága „a vállalkozói készségek és a munkavállalók alkalmazkodóképességének fejlesztését célzó képzések támogatása” címén a Bajnai Gordon által vezetett Nemzeti Fejlesztési Ügynökség révén az Európai Unió forrásaiból – tudta meg a lap.

Miközben a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. különböző tanfolyamok szervezésére használhatja fel a munkaügyi tárcánál a magáncégek képzési támogatására létrejött Humánerőforrás-fejlesztési operatív program és az Európai Szociális Alap pályázatán elnyert tízmilliókat, a HM költségvetéséből is jelentős támogatásban részesül.

„A megváltozott körülmények, a piaci környezet szükségessé tették a dolgozóik szakmai, önismereti, vezetési, kommunikációs és nyelvi ismereteinek bővítését” – reagált a HM a Magyar Nemzet megkeresésére. A lapnak arra a felvetésére, hogy nem tartják-e etikátlannak, hogy egy minisztériumi társaság nyer európai uniós pénzt egy másik tárca pályázatán, a tárca azt felelte, hogy “a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. megfelelt a pályázati kiírásban szereplő kritériumoknak”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik