Belföld

Megvan a BKV-vezért helyettesítő poszt

A BKV vezérigazgatójának tartós távolléte, betegsége esetén a cég mindenkori műszaki vezérigazgató-helyettese gyakorolja a vezérigazgató összes jogkörét, így a munkáltatói jogokat is - döntött a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottsága.

Somlyódy Csaba (MSZP) elnök szerint mivel Antal Attila vezérigazgató egészségügyi problémái miatt nem képes eleget tenni a vezérigazgatói feladatainak, ezért szükség van arra, hogy a mintegy 70 felsővezető foglalkoztatását érintő kérdést rendezzék. Emlékeztetett rá, hogy a BKV jelenlegi belső szabályozása nem tartalmaz rendelkezéseket a vezérigazgató helyettesítésére annak akadályoztatása esetén. Ennek hiányában viszont jelenleg az érintettek még szabadságra sem mehetnek – jegyezte meg.

Hosszas jogértelmezési vita után a bizottság visszavonta az ez ügyben egy héttel korábban hozott határozatát. Abban a BKV igazgatóságának elnökére ruházták a vezérigazgatót megillető munkáltatói jogok gyakorlását.

Somlyódy elmondta, hogy a 2011 május végéig érvényes munkaszerződése alapján Antal Attila közös megegyezés esetén 14 havi végkielégítést kaphatna. Ennek összege 35 millió forint körül van. Ehhez jön még a 100 napos felmondási időre járó 13 millió forint és a tavalyi év után fel nem vett 12 millió forintos prémiuma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik