Belföld

Veszélyben a miskolci csatornák

A szombati miskolci robbanás következtében a családi házak mellett a csatornarendszer is megsérült. A detonáció okozói ellen nyomozást indított a rendőrség.

Bár a csatornarendszer kamerás vizsgálata még nem fejeződött be, már most látható, hogy a robbanás megsértette a hálózatot – mondta el Karády László, a Miskolci Vízművek Kft. műszaki igazgatóhelyettese. A további feladatokról a teljes felvétel elkészülte után tudnak majd dönteni, ám az biztos, hogy sürgősen intézkedniük kell, nehogy összeomoljon a szennyvízrendszer.

A miskolci Avasalja utcában azért történt robbanás szombaton a csatornahálózatban, mert a családi házas övezet egyik lakója rovarirtó szert öntött a szennyvízcsatornába – emiatt a levegőben is megemelkedett a gázkoncentráció, a detonációban pedig három ház megrongálódott.

A miskolci rendőrkapitányság közveszélyokozás gyanúja miatt indított nyomozást egy 65 és egy 30 éves miskolci férfi ellen. Szabadlábon hagyásuk mellett folyik az eljárás – mondta el Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás vétsége három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, szándékosság esetén a büntetés mértéke 2-8 év lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik