Belföld

Nem engedik Antal Attilát

A főpolgármesteri kabinet megvitatta a BKV járatritkításáról szóló terveit és a vezérigazgató végkielégítését.

Továbbra sem sikerült megállapodni a BKV 3+3 milliárdos takarékossági programjáról a főpolgármesteri kabinet hétfői ülésén. A közlekedési vállalat szakemberei a FigyelőNet kérdésére nem kommentálták a megbeszéléseken elhangzottakat. Információink szerint azonban nem dőlt el semmi, mert mint Regőczi Miklós, a BKV vezérigazgatója elmondta, péntek reggelig kell új javaslattal előállni.

A kabinetülés második témája Antal Attila lemondott vezérigazgató végkielégítése, amely a hírek szerint 60 millió forint lehet. De végül nem engedték el Antal Attilát.

A főpolgármesteri kabinet ugyanis nem fogadta el a BKV vezérigazgatójának felmentési kérelmét.

Lapunk úgy értesült, hogy a kabinet további jogi szakvéleményt kér be arról, hogy az egészségügyi okokból lemondani szándékozó vezérigazgató kérését teljesíteni tudják-e.

Antal Attila – a Munka Törvénykönyvére hivatkozva – körülbelül 60 millió forintos végkielégítéssel távozna. Ugyan a városháza részéről nagy nyomás nehezedett a vezérigazgatóra, most mégsem akarják kifizetni neki a 14 hónapnyi végkielégítést plusz a szabadságnapok pénzbeli megváltását. A városháza egyelőre – úgy tűnik – más jogi megoldással szeretne megszabadulni a vezérigazgatótól, akit jelenleg Balogh Zsolt, a BKV műszaki igazgatója helyettesít.

Tarlós: nem lehet épelméjű

Tarlós István, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője szerint “valamit kezdeni kell” a fővárosi szerződések végkielégítési rendszerével, mert véleménye szerint a jog nem kötheti ki, hogy nem lehet valakivel 60 milliós végkielégítést tartalmazó szerződést kötni, de “nem lehet épelméjű” az, aki egy ilyet aláír.

Hagyó Miklós, a főpolgármester szocialista párti helyettese úgy fogalmazott: vizsgálják a szerződés tartalmát, illetve a szerződésbontás jogi lehetőségeit, és “nem lehet kizárni”, hogy Antal Attila végül megkapja a neki szerződés szerint járó összeget. Hagyó összehasonlításképp elmondta: a BKV vezérigazgató idén havi másfélmillióra emelt havi fizetésével “nem lenne a MÁV igazgatóságának 30 legjobban fizetett alkalmazottja között”.

Városházi információink szerint a városvezetés 33-38 millió forint közötti összegre becsüli a kifizethető összeget, melyből 12 millió a vezérigazgató tavalyi prémiuma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik