Belföld

Pénzbüntetést kapott Karsai

Százezer forintot kell fizetnie Karsai Józsefnek, amiért nemmel szavazott az egészségbiztosítási törvényre. Farkas Imrének ugyanezért nyolcvanezret kell fizetnie. Korábban mintegy negyvenen tüntettek az MSZP-s képviselő Karsai mellett.

Pénzbüntetést kapott az MSZP-frakciótól az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényre februárban nemmel szavazó Karsai József, és a szavazáson ott sem lévő Farkas Imre – jelentette be Varju László, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese, frakcióigazgató.

Farkas Imre nyolcvanezer forintos pénzbírságot, míg Karsai József százezer forintos pénzbüntetést kapott – közölte a frakcióvezető-helyettes. Hozzátette: Karsai József bocsánatkérését a frakció elfogadta, de ugyanakkor utolsó figyelmeztetésben részesítette. A képviselő ügyéről titkos szavazással döntöttek.

Tüntettek Karsai mellett

Szegfűvel, magyar zászlóval tüntettek Karsai József mellett a Képviselői Irodaház előtt, az MSZP frakcióülése alatt. Karsai kijött a frakcióülésről, s lement szimpatizánsaihoz.

Pénteken jelentette be Karsai József szocialista képviselő, hogy tüntetni fognak mellette. Beszámolója szerint a helyi alapszervezetek elnökei, tagjai, valamint régi szocialista szimpatizánsok vesznek majd részt, akik várhatóan három autóbusszal, mintegy 150-en fognak megjelenni az irodaház előtt, a Jászai Mari téren. Az összegyűlt szimpatizánsok azonban mintegy negyvenen lehettek.

Karsai kijött a frakcióülésről szimpatizánsaihoz (Fotó: MTI)

Karsai kijött a frakcióülésről szimpatizánsaihoz (Fotó: MTI)

A tüntetésre azért kerül sor, mert a résztvevők nem értenek egyet azzal, hogy az egészségbiztosítási pénztárakban megjelenjen a magántőke, így továbbra is támogatják az erre a törvényre nemmel szavazó képviselőt.

Lelkiismeretére hallgatva

Karsai József, a frakció döntését követően elmondta: megköveti azokat a képviselőtársait, akiket esetleg nyilatkozataival megbántott, mivel az nem volt szándékában. Elismerte ugyanakkor, hogy kemény bírálatokat is megfogalmazott.

A képviselő szerint, amit tett, azt lelkiismeretére hallgatva választókerületének szavazói érdekében tette. A parlamenti szavazások alkalmával pedig engedélyt kérve képviselte a frakcióétól eltérő álláspontját.

Számlapénz

Karsai József azt mondta, hogy a százezer forintos pénzbüntetést nem vitatja, és jótékony célra kívánja fordítani. Azoknak a szegény családoknak a villanyszámláját szeretném kifizetni a kirótt büntetésből a választókerületemben, akik ezt nem tudják megtenni, s az fenyegeti őket, hogy a villanyórájukat leszerelik – mondta a szocialista képviselő.

Hozzátette: az MSZP-frakciónak az áramdíj számlákat kiegyenlítő bizonylatokkal kíván elszámolni a százezer forintról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik