Belföld

Navracsics: Gyurcsány lecserélése a megoldás

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője szerint a jelenlegi helyzetben mind az MSZP, mind az SZDSZ veszít. Az egyetlen "pozitív végösszegű játszma" ma az MSZP és az SZDSZ számára Gyurcsány Ferenc lecserélése és egy új miniszterelnökkel a koalíció folytatása.

A jelenlegi helyzetben az SZDSZ veszít, ha mégis bennmarad a koalícióban Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, és az MSZP is veszít, ha az SZDSZ kilép a kormányzásból, mert a kisebbségi kormányzás rizikós vállalkozás – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője a HírTv Rájátszás című műsorában.

Véleménye szerint azzal, hogy Gyurcsány Ferenc bejelentette, leváltja az egészségügyi minisztert, “hazardőr játékot játszott”, amely az SZDSZ-nek “zéró végösszegű játszmát eredményezett”, azért mert vagy engedik Horváth Ágnes tárcavezetőt leváltani bármilyen engedményért cserébe, vagy kilépnek a koalícióból, azzal pedig a szocialisták veszítenek – mutatott rá.

Úgy fogalmazott, “egyetlen pozitív végösszegű játszma van ma az MSZP és az SZDSZ számára: Gyurcsány Ferenc lecserélése, és egy új miniszterelnökkel a koalíció folytatása”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik