Belföld

Elfogták az Orbánt merénylettel fenyegető férfi

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai vasárnap hajnalban megtalálták azt a 47 éves férfit, aki előző nap fenyegető hangvételű elektronikus levelet juttatott el a BRFK központi e-mail címére.

A férfi meghallgatása során elmondta, hogy a levelet jó szándékból küldte, tájékoztató jellegűnek szánta, mivel egy beszélgetés véletlen fültanúja volt – olvasható a police.hu oldalon. A Budapesti Rendőr-főkapitányság az eset körülményeit tovább vizsgálja.

Szombaton a Fidesz is reagált a fenyegető tartalmú e-mailre, a kabinet biztonsági igazgatósága Orbán Viktor személyes biztonságának fokozott védelme érdekében megtette a szükséges intézkedéseket.

Az MSZP elutasította az Orbán Viktort ér fenyegetést, és az erőszakos megfélemlítés bármilyen formáját. “Bízunk abban, hogy ha nem is mindig, de néhanapján legalább ilyen empátiával és szolidaritással meg tud szólalni a Fidesz, és akár Orbán Viktor úr is, amikor belőnek politikusaink háza ablakán, Molotov-koktélokkal támadják lakásaikat, fenyegetik családjukat, megrongálják pártirodáinkat” – hangsúlyozta Nyakó István.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik