Belföld

Ma értékeli helyzetét az MSZP

Mintegy 2500 embert várnak a Magyar Szocialista Párt mai országos értekezletére, ahol Gyurcsány Ferenc, az MSZP elnöke, miniszterelnök mond vitaindítót.

A tanácskozáson részt vesz a párt valamennyi szervezetének vezetője, a települési és a megyei önkormányzatok szocialista tagjai, az országos testületek tagjai, az országgyűlési és európai parlamenti képviselők, a párt kongresszusi küldöttei, az országos tagozatok, platformok képviselői.

A résztvevők zárt ülésen, hat szekcióban tárgyalnak meg különböző kérdéseket, így ülésezik a munkáról szóló, a tudás fejlesztésével, a tulajdonnal kapcsolatos, az MSZP szervezeteinek működéséről, a hálózatépítésről szóló, a párt tagozataival, platformjaival foglalkozó, valamint a baloldali polgárosodás értelmiségi szemszögből nevet viselő szekció. A szekcióüléseket újra plenáris ülés követi.

Gyurcsány Ferenc január közepén jelentette be: az MSZP tavaszra országos pártértekezletet hív össze annak érdekében, hogy elemezzék, értékeljék a kormány és a baloldali közélet állapotát, valamint javaslatokat fogalmazzanak meg a következő két évre. A korábbi nyilatkozatok alapján várható, hogy értékelik a népszavazás és a véleménynyilvánító pártszavazás eredményét is. Utóbbit február végén hirdette meg az MSZP választmánya a baloldali polgárosodással kapcsolatos négy kérdésben.

Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke csütörtökön számolt be arról, hogy a véleménynyilvánító pártszavazás lezárult, a párttagok mintegy fele szavazott a munkára, a tudásra és a tulajdonosi programra vonatkozó kérdésekre és többségük igennel voksolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik