Belföld

Visszavennék a nyugdíjas rendőröket

Visszatértnek a szolgálatba azok az egykori határőrök és rendőrök, akik nyugdíjba vonulás vagy más ok miatt elhagyták a testületet. A rendőrség így biztosítaná a hivatásos állomány utánpótlását.

Az ORFK közleménye szerint a visszavétel elsősorban a végrehajtó szolgálatnál támogatható, a felvételi eljárást a testülethez visszatérni kívánó volt rendőrnek, illetve határőrnek írásban kell kérnie. A visszavételre jelentkezőnek meg kell felelnie a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvényben meghatározott feltételeknek, így többek között alkalmasnak kell lennie a hivatásos szolgálatra egészségi, pszichikai és fizikai szempontból.

Nyugállományú volt hivatásosok esetében a visszavételre csak a szolgálati nyugdíj folyósításának egyidejű szüneteltetésével van lehetőség. Bencze József, országos rendőrfőkapitány tavaly egy sajtótájékoztatón azt mondta, a rendőrség átlagéletkora 32,3 év, ami azt jelenti, hogy nagyon fiatal az állomány. Mindössze 257 ötven évnél idősebb hivatásos tiszt van a testületnél: az ötven év feletti tisztek részben az integráció miatt hagyták el a testületeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik