Belföld

Elfogták a kisfiát halálra verő apát

Elfogták annak a hároméves kaposvári kisfiúnak az apját, akit azzal gyanúsítanak, hogy a gyermek a férfi bántalmazásába halt bele március 25-én.

A férfit pénteken délután nem sokkal négy óra után fogták el Kaposvár külterületén, a Som-hegyen egy erdős, bokros területen. Az apát – akinek kedden a gyermek halálát követően nyoma veszett – nagy erőkkel kereste a rendőrség. A felderítő csoport a Kaposvár környéki területeket is tüzetesen átvizsgálta, eközben akadtak nyomára.

A férfi a rendőröket meglátva menekülni próbált, ám mintegy 500-600 méter után a rendőrök bekerítették. A gyanúsított még ekkor sem adta meg magát, fizikai kényszert kellett alkalmazni – mondta el Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A gyanúsított kihallgatását még pénteken, az őrizetbe vétel mellett megkezdték és kezdeményezik a bíróságnál az előzetes letartóztatását. A férfi korábban már többször volt büntetve gyermekei bántalmazása miatt. Az anya, védve négy gyermekét az erőszakos apától, néhány hónapja egy dombóvári családotthonban kapott elhelyezést, ám a húsvéti ünnepekre visszajöttek Kaposvárra, hogy együtt legyen a család.

Az MTI értesülése szerint a rendőrségi és a gyámhatósági vizsgálat lezárásáig a három gyermeket ideiglenesen állami gondozásba vették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik