Belföld

Újabb SZDSZ-es álküldött?

Újabb szabolcsi álküldöttre „akadt” a hírTV stábja. Jüttner Csaba, a liberálisok megyei elnöke vizsgálatot indít és rendőrségi bejelentést tesz, ha beigazolódik, hogy csalás történt.

„Bíró Árpádné nem volt ott tavaly az SZDSZ elnökválasztásán, neve mellett a Fővárosi Bírósághoz eljuttatott jegyzőkönyvben mégis szerepel aláírás. Azt mondja sejthették, hogy nem megy el, mert hat éve volt utoljára küldöttgyűlésen” – olvasható a hírTV honlapján.

„Amennyiben beigazolódik, hogy a HírTV Célpont című műsorában elhangzottak megfelelnek a valóságnak, és Bíró Árpádné valóban nem volt jelen az SZDSZ 2007. márciusi Tisztújító Küldöttgyűlésén, az ügyben, vizsgálatot indítok – reagált Jüttner Csaba, az SZDSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke. Ezzel egyidőben okirat hamisítás gyanúja miatt bejelentést teszek a rendőrségen – tette hozzá.

Az SZDSZ elnökválasztáskor történt visszaélésekről – miszerint manipulálták a választást – a hírTV egyik februári műsora adott hír. Az SZDSZ ügyvivői testülete február 12-én kérte fel Jüttner Csabát, hogy vizsgálja ki, mi történt az elnökválasztáson. Kedden az SZDSZ ügyvivő testülete és frakciója arról döntött, hogy rendkívüli küldöttgyűlés összehívását kezdeményezi a párt országos tanácsánál. Kóka János pártelnök közölte: a rendkívüli küldöttgyűlés tudja megnyitni az utat a teljes körű tisztújításhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik