Belföld

Marad a pécsi magasház

A pécsi közgyűlés eredménytelennek nyilvánította a csaknem két évtizede üresen álló „magasház” értékesítésére kiírt pályázatot, miután nem fogadta el az egyedüliként pályázó befektető feltételeit.

A Wallis ingatlanfejlesztő csoport leányvállalata, a WPR Furmint Ingatlanfejlesztő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a március 17-iki pályázati határidőig 450 millió forint plusz áfát ajánlott az épületért, amelynek meghirdetett legalacsonyabb vételára nettó 410 millió forint volt.

A cég a huszonöt emeletes épület elbontását javasolta. A telken két éven belül ugyanakkora, azaz nyolcvan méter magas, huszonegy emeletes toronyház építését tervezte mélygarázzsal, irodákkal, üzletekkel, a felső szinteken pedig luxusszállodával. A képviselő-testület jónak találta az elképzeléseket, nem tudta ugyanakkor elfogadni a feltételeket.

KÉPGALÉRIA a Guiness-rekordok könyvében is megtalálható Magasházról

KÉPGALÉRIA a Guiness-rekordok könyvében is megtalálható Magasházról

A társaság kikötötte ugyanis, hogy a vételárat akkor fizeti meg, ha 2008 áprilisáig előzetesen bérleti szerződéseket tud kötni a felépítendő ingatlan legalább tízezer négyzetméterére. Továbbá az önkormányzat megszünteti a magasházra érvényes szerződéseket, amelyekben elsősorban távközlési cégekkel állapodott meg a ház tetején telekommunikációs eszközök elhelyezéséről. Emellett a városnak vállalnia kellett volna, hogy saját költségén kétszáz férőhelyes parkolót alakít ki a közelben.

A testület csütörtöki ülésén úgy határozott, a magasházat jövőben több ingatlannal együtt próbálja meg értékesíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik