Belföld

Hét embert keresnek az ünnepi zavargások miatt

Összesen hét embert keres a rendőrség a március 15-ei rendbontás miatt: az eredetileg keresett kilenc férfiból ketten önként feladták magukat, ellenük hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás.

A budapesti rendőrfőkapitány 12 fős nyomozócsoportot állított fel, hogy elemezzék a március 15-én dokumentált jogsértéseket, és felkutassák azokat, akik az esti rendbontásban részt vettek. A rendőrség összesen kilenc keresett férfi fényképét tette közzé internetes oldalán. A rendőrség fejenként félmillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

A kilenc keresett férfi közül egy még múlt héten pénteken, egy másik pedig kedden jelentkezett a Budapesti Nyomozó Ügyészségnél. Velük szemben hivatalos személy elleni erőszak elkövetése miatt indult eljárás. Március 15-én több száz rendbontó randalírozott Budapesten, a Józsefvárosban. A főként fiatalokból álló tömeg a Blaha Lujza térről indult, ahol a Nemzeti Önvédelmi Mozgalom és több radikális szervezett tartott bejelentett rendezvényt.

Budaházy György felszólítására megindultak a Művészetek Palotájához, ahol Gyurcsány Ferenc miniszterelnök részvételével ünnepi gálaműsort tartottak a nemzeti ünnep alkalmából. Az arcukat sállal eltakaró, csuklyás kabátot viselő fiatalok többször összecsaptak a rendőrökkel, és rátámadtak újságírókra is. A rendőrség néhány óra alatt feloszlatta a tömeget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik