Belföld

Csáky Bernadett a PM új szakállamtitkára

Március 25-i hatállyal Csáky Bernadettet nevezték ki a Pénzügyminisztérium (PM) szakállamtitkárává.

Csáky Bernadett 2006. július 1. óta Veres János pénzügyminiszter kabinetfőnöke volt, szakállamtitkárként a minisztériumok közötti együttműködésért és a házon belüli egyeztetésért lesz felelős. Ezt az új szakállamtitkári posztot nemrég hozták létre a Pénzügyminisztériumban.

A Fidesz korábban már tiltakozott Csáky Bernadett kinevezése ellen. Répássy Róbert, a párt frakcióigazgatója március 13-i sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy az új szakállamtitkári poszt létrehozása akkor zajlik, amikor a miniszterelnök azt állítja, a kormánynak nincs módjában visszapótolni az egészségügytől elvett pénzt.

Kifogásolta, hogy Csáky Bernadett – aki Szilvásy György tárca nélküli miniszter felesége – szakállamtitkárként havi 750 ezer forintos fizetést kap majd, valamint az államtitkári juttatásokat. A Pénzügyminisztérium erre válaszul azt közölte, hogy a leendő szakállamtitkár jelenleg is a Pénzügyminisztérium alkalmazottja, 2006 óta kabinetfőnök, így az anyagiak terén a kinevezéssel változás nem történik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik