Belföld

A Bibó Kollégiumban ünnepel a Fidesz

Március 30-án lesz húsz éve, hogy megalakult a Fidesz. A kerek évforduló alkalmából szombaton a Polgári Magyarországért alapítvány fogadást tart, vasárnap pedig hagyományosan a Bibó Kollégiumban ünnepelnek az alapítók.

Szombaton ülést tart a Fidesz országos választmánya, amelyen elfogadják a Fidesz tavaly decemberben bemutatott Erős Magyarország című alapprogramját. A választmányi ülésen Orbán Viktor pártelnök és Navracsics Tibor frakcióvezető mond beszédet – közölte Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.

Szombaton este a Fidesz pártalapítványa, a Polgári Magyarországért Alapítvány tart ünnepi fogadást, ahol átadják a Fiatalok a Polgári Magyarországért Díjat. Itt Kövér László választmányi elnök és Balog Zoltán, az alapítvány kuratóriumi elnöke mond köszöntőt. A párt vasárnap tartja a már hagyományos ünneplést a Bibó Kollégiumban, ahol szintén Kövér László mond beszédet.

A Fideszt 1988. március 30-án Budapesten, a Bibó István Szakkollégiumban 37 egyetemi és főiskolai hallgató, fiatal értelmiségi alapította meg. Tavaly a Fidesz konferenciával ünnepelte 19. születésnapját, a megelőző években hagyományosan a Bibó-kollégiumban ünnepeltek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik